ГоловнаПолітика

Рада відмовилася включити в порядок денний скасування е-декларцій для антикорупціонерів

Депутати не змогли зібрати необхідні 226 голосів.

Рада відмовилася включити в порядок денний скасування е-декларцій для антикорупціонерів
Фото: kievvlast.com.ua

Верховна Рада відмовилася включити в порядок денний сесії законопроекти про скасування електронного декларування для членів антикорупційних громадських організацій, не зумівши набрати необхідні 226 голосів ні за один проект.

З фракції "Блок Петра Порошенка" проголосувала приблизно половина депутатів, а Радикальна партія Олега Ляшка дала лише один голос.

За словами лідера БПП Артура Герасимова, фракція підтримує тільки законопроекти президента Петра Порошенка і виступає за включення деяких норм інших законопроектів під час підготовки до другого читання. Тим часом РП заявила, що категорично проти скасування е-декларування для антикорупційних активістів.

Після двох кіл обговорення голова парламенту Андрій Парубій поставив на голосування окремо законопроект про продовження терміну подачі е-декларацій, проте і ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Після невдалих голосувань спікер оголосив про перехід до наступних законопроектів порядку денного.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. У результаті минулого тижня Президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав виправити її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram