ГоловнаПолітика

Балуха, який голодує у кримському СІЗО, побив конвой, - адвокат

Адміністрація СІЗО також відмовилася надати воду українцю через те, що він оголосив голодування.

Балуха, який голодує у кримському СІЗО, побив конвой, - адвокат
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Українського активіста Володимира Балуха, який голодує у кримському СІЗО, побив конвой після розгляду апеляційної скарги. Про це повідомила його адвокат Ольга Дінз, передає Крим. Реалії.

За інформацією адвоката, адміністрація СІЗО також відмовила Балуху в наданні води на підставі того, що він оголосив голодування. Дінз оцінює стан засудженого активіста як поганий, але не критичний. За словами адвоката, захист планує подавати скаргу через побиття Балуха.

Публічних коментарів російських силовиків щодо цього немає.

Раніше суд в Роздольному задовольнив клопотання захисту Балуха, щоб його громадським захисником став архієпископ Климент.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 4 березня трохи змінив вирок Балуху і зменшив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців. Балуха звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Українець свою провину не визнав.19 березня стало відомо, що Балух почав голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram