ГоловнаПолітика

Комітет Ради чекає на нові подання ГПУ про позбавлення депутатської недоторканності

Одним із перших може стати "пакет документів" на нардепа Семенченка.

Комітет Ради чекає на нові подання ГПУ про позбавлення депутатської недоторканності
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет Верховної Ради чекає на нові подання Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканності.

Про це LB.ua повідомило джерело в керівництві Комітету ВР з питань регламенту.

"Так, цілком можливо, що до кінця цього тижня ми отримаємо нові подання від Генпрокуратури. Як показує практика, такі подання генпрокурор подає в четвер або п'ятницю, щоб потім упродовж наступного тижня наш комітет зміг їх розглянути, дотримуючись регламентних термінів", - заявив нардеп.

За його словами, одним із перших таких подань ГПУ може стати "пакет документів" на нардепа Семена Семенченка з фракції "Самопоміч", який активно брав участь в організації акції протесту біля Ради на боці протестувальників під час розгону наметового містечка.

"Цілком можливо. Знаєте, генпрокурор, коли приходить до нас на засідання, заявляє, що в нього є як мінімум кілька нових подань. Але самі нардепи чомусь не хочуть уточнювати в нього конкретні прізвища цих колег", - додав депутат.

Нагадаємо, Семенченко був одним з організаторів протесту біля Ради. Під час знесення наметового містечка поліція знайшла дев'ять бойових гранат РГД-5. За цим фактом порушено кримінальну справу, ГПУ викликала Семенченка на допит.

Раніше парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, арешт і взяття під варту нардепа Надію Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram