ГоловнаПолітика

Донбас був, є і буде моїм пріоритетом, - Порошенко

Голова держави наголосив, що деокупація Донбасу буде проходити мирним шляхом.

Донбас був, є і буде моїм пріоритетом, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час візиту в Донецьку область запевнив, що Донбас був і залишається його пріоритетом. Про це він заявив на виступі в Волноваській школі №5, повідомляє прес-служба президента. 

"Ми тут (в Волновасі, - ред.) повинні продемонструвати, що Україна живе і розвивається. Саме тому моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас. І бюджетні витрати ми направляємо на те, щоб відновлювати Донбас. Розвивати і ремонтувати зруйноване житло, відновлювати інфраструктуру, мости, будувати, нарешті, дороги. І дуже важливо - будувати школи і дитячі садочки", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що відновлення постраждалої Волновахи є спільним завданням. Крім того, Порошенко торкнувся теми миротворчої місії на окупованій території, яка, на його думку, дозволить звільнити Донбас від російських військ.

"І українці на окупованих територіях будуть думати: а навіщо ми повинні страждати, чому зупинені заводи, демонтовано обладнання та вивезено в Росію, чому зростає безробіття, закриваються будинку престарілих, чому 15% дітей не можуть ходити до школи, закриваються дитячі садки? І пояснення окупантів, що це захист "русского мира" ніким вже не береться ... Це - наші, українці. І ми мирним шляхом повернемо українську землю", - наголосив Порошенко.

Також Порошенко закликав військових на Донбасі зберігати боєготовність.

"Нам треба тримати порох сухим. Нам треба бути готовими продемонструвати в будь-яку хвилину боєздатність українських військ", - заявив він на зустрічі з військовослужбовцями 79 десантно-штурмової бригади та бійцями Національної гвардії.

Нагадаємо, 10 квітня відбудуться переговори Порошенка і Меркель щодо миротворців на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram