ГоловнаПолітика

Правоохоронці затримали екс-голову Держспецзв'язку, 3 адвокатів і 4 чиновників

У 2013 вони привласнили земділянку ДП "Радіопередавальний центр" площею понад 115 га вартістю майже 120 млн гривень у Броварах.

Правоохоронці затримали екс-голову Держспецзв'язку, 3 адвокатів і 4 чиновників

Правоохоронці затримали групу осіб за підозрою в захопленні земельної ділянки біля державного підприємства "Радіопередавальний центр" в Київській області.

Згідно з повідомленням прес-служби прокуратури Київської області, затримані екс-голова Держспецзв'язку, колишній в. о. керівника КРРТ, колишній в.о. начальника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру в Київській області, колишній арбітражний Керівник і директор ДП "Радіопередавальний центр" і три адвокати.

Відзначається, що за попередньою змовою вказані особи впродовж 2013 року незаконно привласнили земельну ділянку ДП "Радіопередавальний центр" площею понад 115 га в Броварах вартістю майже 120 млн гривень.

Крім того, підозрювані за півроку до незаконної анексії Росією Криму, окупації Донецької і Луганської областей, незважаючи на наявне мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП "Радіопередавальний центр", за допомогою якого радіосигналом було покрито 95% території України, в тому числі окуповані території.

Згідно з повідомленням, семи затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вчиненої в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, скоєному в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) Кримінального кодексу.

Зараз за клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним в Шевченківському районному суді Києва обираються запобіжні заходи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram