ГоловнаПолітика

Холодницький: окрім нецензурщини, на записах нічого немає

Голова САП вимагає оприлюднити записи прослуховування.

Холодницький: окрім нецензурщини, на записах нічого немає
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що на записах з його кабінету немає нічого компрометуючого.

Про це він сказав на брифінгу.

"Ніяких корупційних злочинів ви там не знайдете", - заявив він і визнав, що міг вживати нецензурну лексику.

Голова САП не вважає себе винним і має намір довести невинуватість перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів.

Він також наполягає на оприлюдненні всіх записів, які були зроблені пристроєм для прослуховування в його кабінеті.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що зібрані в результаті прослуховування докази свідчать про "злив" Холодницьким інформації про майбутні обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводити; про тиск на підлеглих прокурорів; про тиск на суд для прийняття незаконних рішень; про підбурювання свідка до дачі неправдивих показів.

Як заявив Ситник, Холодницький "злив" інформацію про заплановані слідчі дії фігурантам справи про розкрадання в одеській мерії, допустив порушення в справі щодо заяви в. о. міністра охорони здоров'я Уляны Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують з народним депутатом Георгієм Логвинським; в розслідуваннях, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідуваннях, пов'язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу [за даними ZN.UA в двох останніх випадках мова про колишнього голову НАЗК Наталію Корчак і бізнесмена Олега Бахматюка].

У п'ятницю генеральний прокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання про усунення Назара Холодницького з посади заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Разом з Ситником він підписав скаргу в КДК прокурорів про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram