ГоловнаПолітика

Депутати подали близько 1700 правок до законопроекту про антикорупційний суд

Секретаріат комітету зводить їх в єдину таблицю.

Депутати подали близько 1700 правок до законопроекту про антикорупційний суд
Фото: Сергей Нужненко

Народні депутати подали близько 1700 правок у президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" до другого читання. Про це заявив у коментарі LB.ua депутат фракції БПП і член комітету парламенту з питань правової політики і правосуддя Сергій Алексєєв.

"Подано близько 1700 поправок. Зараз секретаріат комітету зводить їх в єдину таблицю для зручнішого вивчення. Правки подали 68 депутатів від різних фракцій", - сказав він.

Депутат допускає, що вже з наступного тижня депутати зможуть почати вивчати правки. За його словами, можливо, формат роботи над законопроектом на першому етапі нагадуватиме напрацювання законопроекту про внесення змін до процесуального законодавства.

"Коли готувався до другого читання законопроект про зміну до процесуального законодавства (нагадаю, надійшло понад чотири тисячі правок), на базі комітету було сформовано робочу групу, яка щодня обговорювала правки. Можливо, в цьому випадку комітет також прийме подібне рішення, щоб прискорити процес підготовки законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" до другого читання", - пояснив він.

Нагадаємо, 1 березня Рада прийняла законопроект про антикорупційний суд у першому читанні. Президент Петро Порошенко закликав не зволікати з прийняттям цього закону і порадив не виходити за рамки Конституції під час допрацювання документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram