ГоловнаПолітика

Прокурор САП у "справі Мартиненка" через заангажованість отримав догану, - прес-служба екс-депутата

Також там нагадали про розпочате розслідування проти керівника детективів НАБУ Калужинського.

Прокурор САП у "справі Мартиненка" через заангажованість отримав догану, - прес-служба екс-депутата
Прокурор Андрей Перов
Фото: Сергей Нужненко

29 березня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів наклала дисциплінарне стягнення у вигляді догани на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Андрія Перова, який веде справу екс-депутата Миколи Мартиненка.

Комісія одностайно визнала обґрунтованими факти заангажованості прокурора, подані у зверненні захисників Мартиненка - хоча НАБУ намагалося цього не допустити і тиснуло на комісію. Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на адвоката Петра Бойка.

«Захист екс-депутата подав у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів факти, що свідчать про нездатність прокурора САП Перова об'єктивно виконувати свої обов'язки в цій кримінальній справі, особисту неприязнь до Мартиненка, порушення ним прокурорської етики. Він є «ручним» прокурором НАБУ і готовий до будь-яких порушень закону», - підкреслив адвокат.

Захисник підкреслив, що "Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія окремо прийняла безпрецедентну заяву про те, що напередодні на неї чинився тиск - щоб вона прийняла рішення на користь прокурора Перова". Адвокат вказав, що це НАБУ намагалося тиснути на комісію.

Як відомо, Микола Мартиненко раніше заявляв, що вважає справу НАБУ проти нього політично мотивованою. Він став єдиним депутатом Верховної Ради, який ще 2015 р. добровільно відмовився від депутатського мандата, щоб як звичайний громадянин спростувати звинувачення на свою адресу. «Однак НАБУ вирішило використовувати це в політичній боротьбі і для власного піару. «Малювали» справу понад два роки. Але вона розвалиться в будь-якому суді», - зазначив екс-депутат.

Він збирається притягнути до кримінальної відповідальності всіх причетних до фальсифікацій звинувачень на його адресу. У прес-службі колишнього депутата нагадали про почате розслідування проти керівника детективів НАБУ Калужинського, який намагався фальсифікувати свідчення проти Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram