ГоловнаПолітика

Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги на арешт Савченко

Захист депутата подав клопотання про відвід прокурорів.

Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги на арешт Надії Савченко. Адвокати народного депутата оскаржили рішення суду першої інстанції про запобіжний захід у вигляді взяття під варту передає кореспондент LB.ua.

На початку засідання захист Савченко подав клопотання про відвід прокурорів на підставі їх особистої зацікавленості в ув'язненні Савченко.

«Це упереджене ставлення! Вони звинувачують мене в підготовці терористичних актів», - виступала Савченко, яка помітно схудла і постійно п'є воду, перебуваючи в боксі за склом у залі суду.

Фото: Анна Стешенко

Перед засіданням Апеляційного суду міста Києва сестра Надії Савченко Віра Савченко розповіла, що Савченко голодує шостий день. «Я зустрічалася з сестрою позавчора. Як вона почувається? Вона шостий день голодує. Як може себе почувати людина, яка не їсть. Сьогодні я їй передала краплі для носа, у неї пересихає слизова», - зазначила вона.

Віра, сестра Надії Савченко
Фото: Анна Стешенко
Віра, сестра Надії Савченко

Віра Савченко додала, що її сестру готові взяти на поруки. «Сьогодні кілька дисидентів, зокрема Хмара, подали прохання до суду про взяття Наді на поруки», - сказала вона.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram