ГоловнаПолітика

Суд у справі "диктаторських законів" знову відклали: Єфремов захворів

Проведення підготовчого засідання переноситься вже третій рік.

Суд у справі "диктаторських законів" знову відклали: Єфремов захворів
Фото: Катерина Серко

Солом'янський суд Києва 29 березня мав провести підготовче засідання у справі про "диктаторські закони" проти екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, екс-депутата Компартії Сергія Гордієнка і екс-"регіонала" Олександра Стояна. Як повідомляє кореспондент LB.ua, спочатку представники суду годину не могли додзвонитися до Єфремова в Старобільський СІЗО - ніхто не відповідав. Потім відповіли і сказали, що Єфремов захворів.

У зв'язку із цим засідання відклали на 12:00 17 травня.

Нагадаємо, кримінальну справу проти колишніх народних депутатів України Олександра Єфремова, Олександра Стояна і Сергія Гордієнка за прийняття "диктаторських законів" Генеральна прокуратура порушила згідно зі ст. 364, ч.2 (зловживання владою і службовими повноваженнями) і ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. До суду її передали 2015 року, але досі не змогли провести підготовче засідання.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року депутати методом підняття рук проголосували за пакет законів, які давали владі більше можливостей придушувати протести. Тоді заборонили руху автомобілів колонами понад 5 машин; за організацію зборів і мітингів встановили штраф і арешт до 10 діб; передбачили введення кримінальної відповідальності за екстремізм і за наклеп, блокування держбудівлі тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram