ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів

Президент розцінює поправки до електронного декларування як помилку.

Порошенко закликав Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів
Фото: LB.ua

Президент Петро Порошенко наполягає на скасуванні Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для членів громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю.

"Петро Порошенко наполягає, що Верховна Рада і всі її фракції без виключення, нарешті, повинні почути аргументацію громадянського суспільства, наших партнерів, голови держави і прийняти відповідальне рішення про скасування електронного декларування [для антикорупціонерів]", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі адміністрації президента України в середу.

В АП нагадали, що відповідний законопроект подано Порошенку влітку 2017 року, і в разі прийняття він готовий оперативно підписати цей документ.

"Голова держави ще раз наголошує, що впровадження електронного декларування для активістів, схвалене в минулому році, було помилкою. Вона не безповоротна, її можна виправити і слід це зробити", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в середу європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан розкритикував Верховну Раду і владу України за відмову скасувати електронні декларації для членів антикорупційних громадських організацій.

22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або переносять крайній термін подачі електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю. Народні депутати не проголосували ні за один з трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 і №8120-1) для їх включення до порядку денного та розгляду.

Поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Крайній термін подачі декларації - 31 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram