ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про право поліції евакуювати авто, які заважають проїзду

Причини евакуації будуть фіксувати на фото і відео.

Порошенко підписав закон про право поліції евакуювати авто, які заважають проїзду
Фото: Марина Бурмака

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє поліції евакуювати припарковані автомобілі, які перешкоджають руху транспорту.

Про це повідомляють на сайті голови держави.

Йдеться про закон, який Верховна Рада ухвалила 21 грудня 2017 року.

За документом, евакуація може здійснюватися, якщо авто залишено на проїжджій частині у два і більше рядів, на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, у тунелі, на пішохідному переході або ближче ніж за 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче ніж за 10 м від краю проїжджої частини за відсутності на ній пішохідного переходу, ближче ніж за 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче ніж за 10 м від означеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче ніж за 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що послужили підставою для тимчасового затримання транспортного засобу, повинні бути обов'язково зафіксовані в режимі фотозйомки або відеозапису й у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер і електронну пошту власника автомобіля.

Відповідно до закону, порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі несплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування, передбачає накладення штрафу в 20-разовому розмірі від вартості однієї години послуги з користування парковки.

Паркування в місцях, призначених для безкоштовного паркування, особами, які не мають відповідних пільг, передбачає накладення штрафу в 30-разовому розмірі від вартості однієї години послуги користування парковкою.

Постанова про адміністративне стягнення за порушення правил паркування може виноситися без участі порушника. Інспекторам з паркування забороняється приймати готівкові кошти як плату за послуги.

Нагадаємо, в листопаді Київська міська рада заборонила залишати автомобілі на 67 вулицях столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram