ГоловнаПолітика

Олександр Мангул очолив НАЗК замість Корчак (оновлено)

Він керуватиме агентством у наступні два роки.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) 28 березня змінився керівник. Замість Наталії Корчак посаду голови зайняв Олександр Мангул.

"Сьогодні мої повноваження закінчуються. Посада, яку я займала, передбачає дворічний термін. Я сподіваюся, що з новим головою НАЗК буде збережена інституційна складова, яка була закладена за ці роки", - заявила Корчак на початку засідання НАЗК.

Після цього вона поставила на голосування кандидатуру Мангула на посаду керівника НАЗК. Її підтримали 4 з 5 членів агентства.

Фото: Анна Стешенко

"За два роки ми заявили про себе, і зараз великі надії будуть покладені на нового голову", - заявила Корчак.

Зокрема, з її слів, мова йде про створення автоматизованої системи перевірки декларацій.

Мангул з 2015 року до початку 2018 року очолював Мелітопольську районну державну адміністрацію Запорізької області. До цього працював заступником директора Лисичанського склозаводу "Пролетар", у Міністерстві економіки та Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва.

Фото: Анна Стешенко

Оновлення. Заступником голови НАЗК обрано Станіслава Патюка. За його кандидатуру проголосували четверо з п'яти членів агентства.

Згідно із законом, у голови НАЗК повинен бути один заступник.

І Мангул, і Патюк були призначені членами НАЗК 17 січня. Патюк до цього працював в адвокатському об'єднанні "Патюк і партнери". Закінчив Донецький національний університет (2003), працював у прокуратурі Донецької області, прокуратурі Ленінського району Донецька, прокуратурі Ворошиловського району Донецька, прокуратурі Авдіївки Донецької області, юридично-консалтинговій групі "Тендервін".

Національне агентство із запобігання корупції є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram