ГоловнаПолітика

США ввели заборону на військову допомогу полку "Азов"

Підрозділ Нацгвардії вважають неонацистським.

США ввели заборону на військову допомогу полку "Азов"
Фото: facebook.com/azov.batalion

Закон про бюджетне фінансування США, в якому передбачено 620,7 млн доларів для України, забороняє будь-яку допомогу у вигляді зброї або підготовки українському полку Національної гвардії "Азов".

Про це пише американське видання The Hill.

Прийняті в останні три роки законопроекти про витрати включали заборону на те, щоб військова допомога США була направлена в полк "Азов", але це положення зазвичай прибирали перед остаточним затвердженням, відзначає видання. Проте нинішній законопроект про бюджет США передбачає, що ніякі засоби, надані в рамках цього акту, не можуть використовуватися для забезпечення озброєння, навчання або іншої допомоги "Азову".

"Перевага білих і неонацизм є неприйнятними і не мають місця в нашому світі. І я дуже радий, що прийнятий законопроект не дозволяє США надавати озброєння і допомогу в підготовці неонацистського батальйону "Азов", який воює в Україні", - заявив американський конгресмен Ро Кханна.

Видання зазначає, що невідомо, чи отримував "Азов" американську допомогу раніше. На початку 2018 року прес-служба Національної гвардії заявила, що ніякого летального озброєння (ПТРК і гранатометів) американського виробництва в підрозділі 3057, до якого входить "Азов", немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram