ГоловнаПолітика

Суд у Москві продовжив Сущенку арешт на півроку

Українському консулу не дали можливості виступати громадським захисником Сущенка.

Суд у Москві продовжив Сущенку арешт на півроку
Фото: Сергей Нужненко

Українському журналісту Роману Сущенку, якого звинуватили у шпигунстві за ст. 276 Кримінального кодексу РФ, Московський міський суд продовжив арешт на півроку.

Про це агентству "Укрінформ" повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"У цьому випадку продовження арешту - абсолютно стандартна ситуація. Арешт Роману Сущенку було продовжено на півроку, рахуючи з дня надходження кримінальної справи до суду. Оскільки вона надійшла 16 березня, то арешт продовжено до 16 вересня. Завтра, в середу, я, природно, буду оскаржувати це рішення", - сказав Фейгін.

ЗМІ повідомили деякі деталі початкової стадії судового засідання в Мосміськсуді. Вела його колегія з трьох суддів - Фісенко, Музиченко і Абазова. Звинувачення представляв начальник відділу звинувачення Генпрокуратури Антипов. Суд встановив особу підсудного, а також те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Далі настала закрита частина засідання. Із зали суду попросили вийти не тільки журналістів, але й українського консула Геннадія Брескаленка, якому не дали можливості виступати громадським захисником Сущенка.

Як відомо, справу Сущенка засекречено. Крім того, попередні слухання завжди проводяться в закритому режимі. Продовжиться засідання 28 березня о 10:30.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Відтоді він перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram