ГоловнаПолітика

"ДНР" заробила до 1 млн доларів на монополії в мобільному зв'язку

Це дохід від продажу близько 0,5 млн стартових пакетів власного оператора "Фенікс" за 2 місяці 2018 року.

"ДНР" заробила до 1 млн доларів на монополії в мобільному зв'язку
Фото: Українські Новини

За час відсутності мобільного зв'язку Vodafone в окремих районах Донецької області угрупування "ДНР" заробило від 750 тисяч до 1 мільйона доларів. Це дохід від продажу близько півмільйона стартових пакетів власного оператора "Фенікс" у січні-лютому 2018 року.

Про це йдеться в аналітичній доповіді "Донецького інституту інформації" "Що змінило відключення зв'язку в Донецьку?", передають Новини Донбасу.

За даними аналітиків, це лише мінімальні суми, які "ДНР" могла отримати від продажу додаткових 500 тисяч карток свого оператора внаслідок підвищення попиту на них і встановлення монополії на зв'язок. Надходження від подальшої абонентської плати та плати за послуги будуть значно вищими.

Оператор "ДНР" працює на базі захоплених станцій українського оператора "Київстар". Як стверджували в компанії Vodafone, понад третина обладнання в окремих районах Донецької та Луганської областей перебувають в неробочому стані.

Нагадаємо, в середині березня на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися про алгоритм відновлення мобільного зв'язку в окремих регіонах Донецької і Луганської областей, який не працює з січня.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram