ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру суддю Госпсуду Харківської області

Їй закидають прийняття неправосудного рішення щодо "газової справи".

НАБУ повідомило про підозру суддю Госпсуду Харківської області
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро 21 березня повідомило про підозру суддю Господарського суду Харківської області за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ч. 1 ст. 375 (винесення свідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу. Про це йдеться на сайті Бюро.

За версією слідства, суддя винесла незаконне рішення, зобов'язавши державну компанію "Укргазвидобування" передати на користь приватного товариства природний газ, раніше арештований у так званій "газовій справі". Рішення було прийнято на підставі зустрічної позовної заяви від приватної компанії. В рамках цієї ж господарської справи суддя зменшила розмір пені, яка підлягає стягненню з цього товариства за основним позовом, і відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь "Укргазвидобування".

Надалі рішення судді Господарського суду Харківської області було скасовано постановою Харківського апеляційного господарського суду.

Нагадаємо, НАБУ розслідує схему розкрадання коштів під час видобування і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Увесь ланцюжок посередників, що фігурують у цьому провадженні, був підконтрольний народному депутатові Олександру Онищенку, який покинув Україну в зв'язку з обвинуваченнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram