ГоловнаПолітика

На розгляді Верховного Суду перебуває більш ніж 100 тис. справ

В адмінсуді на одного суддю припадає 200 справ.

На розгляді Верховного Суду перебуває більш ніж 100 тис. справ
Фото: facebook.com/supremecourt.ua

У роботі Верховного Суду перебуває майже 105 тис. справ. Про це заявила голова суду Валентина Данішевська під час брифінгу з приводу 100 днів роботи ВС.

За її словами, близько 75 тис. справ новий Верховний Суд отримав від своїх попередників, 29 тис. справ надійшли в суд після початку його роботи.

"З таким великим обсягом справ не завжди справляється техніка. Поки що розподілено між суддями 80 тис. справ", - зазначила вона.

"Чемпіоном" за кількістю справ є касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду. Він має близько 40 тис. справ.

"У всіх судах практично однакова кількість суддів, але розподіл справ відбувається не рівномірно. Навантаження на кожного суддю господарського касаційного суду становить 30 справ, в адмінсуді - 200 справ. Є справи від 2011 і 2013 років... Хотіли б упоратися швидше із цим завданням, але розуміємо, що швидкість - це загроза якості. Будемо шукати розумний баланс і розглядати справи так, як зможемо", - зазначила Данішевська.

За її словами, спочатку судді розглядають старіші справи, потім нові.

"Розглянуто понад сім тисяч справ. Є, можливо, і такі, які повернуто або залишено без розгляду, оскільки були пропущені терміни або робота адвокатів бажає кращого", - додала голова ВС.

Нагадаємо, новий Верховний Суд почав роботу 15 грудня минулого року. Вперше він був сформований за результатами конкурсу, який тривав понад рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram