ГоловнаПолітика

"Нацдружини" взяли під охорону телеканал ZIK (оновлено)

Телеканал тиждень тому заявляв, що його готуються захопити.

Фото: facebook/Роман Чернишов

Члени парамілітарного об'єднання правих сил "Національні дружини" у вівторок прийшли в редакцію телеканалу ZIK.

"Національні дружини беруть телеканал ZIK під охорону", - написав у фейсбуці начальник прес-служби партії "Національний корпус" Роман Чернишов і оприлюднив кілька фото, на яких молоді люди у формі "Нацдружин" зображені всередині редакції.

Фото: facebook/Роман Чернишов

Оновлення. "Національні дружини" у своєму фейсбуці оприлюднили звернення заступника директора телеканалу ZIK Вадима Зака з проханням забезпечити охорону редакції у столичному Міжнародному центрі культури і мистецтв (Алея Героїв Небесної сотні, 1) "для запобігання рейдерському захопленню".

21 березня телеканал ZIK у повідомленні на своєму сайті заявив, що його планують захопити радикальні організації, і звинуватив у підготовці нападу Адміністрацію Президента. Свідченням цього ZIK назвав те, що з 1 березня Національна гвардія розірвала угоду про охорону телеканалу.

Зі свого боку, спікер Нацполіції Артем Шевченко заявив, що Нацгвардія не зобов'язана і не буде охороняти медіа-ресурси Димінського, який уникає правосуддя за підозрою в скоєнні ДТП зі смертельними наслідками, але зазначив, що МВС буде реагувати відповідно до закону, якщо на ZIK нападуть.

22 березня бізнесмен Петро Димінський вийшов зі складу власників телеканалів "ZIK" і "Z ZIK". Власниками цих медіа тепер зазначені члени його сім'ї.

Центральна студія телеканалу ZIK розташована в столичному Міжнародному центрі культури і мистецтв "Жовтневий палац".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram