ГоловнаПолітика

Київська влада вирішила перевірити всі ТРЦ на дотримання норм пожежної безпеки

"Ми шоковані трагедією, що сталася в Кемерові".

Київська влада вирішила перевірити всі ТРЦ на дотримання норм пожежної безпеки
Фото: Телеканал 360

Київська влада вирішила перевірити всі столичні торгово-розважальні центри, комплекси й інші заклади масового перебування людей, щоб уникнути повторення трагедії, яка трапилася в російському місті Кемерово. У неділю там згорів торгово-розважальний комплекс "Зимова вишня", загинули 64 особи, в тому числі 41 дитина.

Про це йдеться на сайті КМДА.

"Ми шоковані трагедією, що сталася в Кемерові. Пожежа призвела до великої кількості жертв, забрала життя людей, серед яких було багато дітей. У зв'язку з цим мер Києва доручив перевірити на відповідність нормам пожежної безпеки всі торгово-розважальні комплекси та інші місця масового перебування людей. Звертаю увагу власників торгово-розважальних закладів, інших установ масового перебування людей на необхідність упорядкувати і забезпечити надійну роботу систем протипожежної безпеки", - заявив з цього приводу заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

З проханням невідкладно організувати спільні перевірки міська влада звернулася до Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За даними профільного видання Retailers.ua, в Києві розташовані сім із десяти найбільш відвідуваних ТРЦ в Україні (при цьому деякі об'єкти не потрапили в рейтинг, у тому числі Dream Town, "Космополіт", оскільки на момент публікації не надали даних). Серед лідерів - Ocean Plaza, Gulliver, Lavina, "Проспект" і Sky Mall.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram