ГоловнаПолітика

Квартиру для нардепа Антона Геращенка орендує тесть без доходів

62-річний житель Полтави також купив для зятя позашляховик за мільйон.

Квартиру для нардепа Антона Геращенка орендує тесть без доходів
Фото: bihus.info

62-річний тесть Антона Геращенка Олексій Шамбуров платить за оренду квартири для сім'ї народного депутата.

Вартість оренди квартири, за оцінкою ріелтора, становить близько 3 тисяч доларів на місяць, йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

У квартиру площею 190 квадратних метрів в одному з найвідоміших будинків у центрі Києва сім'я Антона Геращенка в'їхала на другий рік його депутатства - в 2016-му. Того ж року тесть нардепа Олексій Шамбуров зареєструвався як фізична особа-підприємець, що займається науковою діяльністю, і почав фінансувати проживання зятя.

"Це наше спільне з тестем рішення, нас це влаштовує", - прокоментував програмі ситуацію нардеп.

При цьому журналісти виявили, що Олексій Шамбуров постійно проживає в Полтаві.

За даними програми, Олексій Шамбуров близько 10 років не отримував доходу, а з 2016 року встиг заробити близько 270 тисяч гривень. Разом з тим його витрати на оренду квартири, в якій він не живе, перевищують півтора мільйона гривень. Окрім того, ще близько мільйона Шамбуров у тому ж 2016 році виклав за позашляховик Santa Fe, яким користується Геращенко.

Сам народний депутат у коментарі програмі зазначив, що тесть оплачує квартиру з накопичень, проте яким чином вони зароблені, сказати не зміг.

На поверсі, на якому живе нардеп, під час здачі будинку була одна квартира, яку пізніше "розбили" на дві - 190 кв. м. і 70 кв. м. Доступ на поверх повністю перекрито: вихід на сходи закрито, а обидва ліфти не піднімаються на цей поверх без використання спецключа.

Власником обох квартир вказаний 62-річний Олександр Даниленко. При цьому він живе на Троєщині. Журналісти відзначають, що Даниленко лише з другої спроби згадав, що Геращенко винаймає в нього житло.

Під час підготовки матеріалу власником квартири, сусідньої з квартирою, яку орендує Геращенко, замість Даниленка став адвокат Сергій Нижній, який у 2016 році працював з помічницею нардепа. Однак юрист зв'язок з Геращенком заперечує.

Нагадаємо, згідно з декларацією Антона Геращенка за 2016 рік, нардеп заробив 143 217 грн доходу, які отримав як зарплату у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram