ГоловнаПолітика

Міністр Кабміну закликав Захід розширити підтримку реформ в Україні

Олександр Саєнко зустрівся в Лондоні з представниками країн-донорів.

Міністр Кабміну закликав Захід розширити підтримку реформ в Україні
Фото: facebook.com/OSaienko

Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко 26 березня на зустрічі в Лондоні з представниками урядів країн-донорів України закликав розширити підтримку реформ у країні.

Про це повідомляють на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку, який спільно з Євросоюзом уже півтора року фінансує роботу спеціальних груп підтримки реформ.

"Ми досягли непоганого прогресу, і тепер настав час закріпити і розширити наші досягнення. На другому етапі програми ми хочемо зосередити наші зусилля на таких пріоритетних напрямах, як приватизація, ефективне корпоративне управління державними підприємствами, реформа державного управління та поліпшення ділового клімату. Ми також хочемо розширити сферу охоплення програми шляхом введення груп підтримки для нових міністерств і відомств, орієнтованих на інші пріоритетні реформи на 2018 рік. Ці групи не тільки грають вирішальну роль у реалізації наших пріоритетів у сфері реформи, але приваблюють талановитих співробітників, які складуть основу сучасної, професійної та ефективної державної служби", - зазначив Саєнко.

Нагадаємо, групи підтримки реформ в Україні почали роботу в 2016 році. Спочатку вони працювали в Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Міністерстві інфраструктури і Міністерстві аграрної політики і продовольства. Після успішного завершення експериментального етапу були створені додаткові групи в Міністерстві екології та природних ресурсів, Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і державному дорожньому агентстві.

Нині в цих державних установах працює близько 150 осіб, які займаються розробкою і здійсненням пріоритетних напрямів галузевих реформ, а також перетворенням державного апарату.

Донорами підтримки реформ в Україні є Німеччина, Данія, Італія, Нідерланди, Польща, Великобританія, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція та Японія і ЄС (найбільший донор).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram