ГоловнаПолітика

Москва наказала терміново здати паспорти громадян РФ всім російським військовим, що воюють на Донбасі

СБУ оприлюднила аудіозаписи перехоплених переговорів бойовиків.

Служба безпеки України оприлюднила аудіозаписи перехоплених переговорів терористів угруповань "ДНР" і "ЛНР".

"СБУ отримала чергові докази присутності російських військових у незаконних збройних формуваннях так званих "Д/ЛНР". На аудіозаписах переговорів терористів, які були перехоплені СБУ, можна почути наказ з Москви - терміново здати паспорти громадян РФ всім російським військовослужбовцям і спецназівцям, які воюють на території ОРДЛО, і отримати документи прикриття - паспорти фейкових республік", - повідомляє прес-центр СБУ.

Керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов повідомив в ефірі "112 Україна", що записаних розмов насправді набагато більше. У них вказувалися в тому числі і посади учасників так званого "9-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу МО "ДНР". Записи були зроблені 23 березня, уточнив Гуськов, з чого випливає, що наказ був здати паспорти до 24 березня.

Ці записи є черговим доказом присутності російських військовослужбовців на Донбасі, наголосив Гуськов.

"За даними СБУ, на сьогодні чисельність російсько-терористичних військ становить майже 38 тисяч, в тому числі російських радників і інструкторів, чисельність яких понад 2 тисячі чоловік", - нагадав він.

У СБУ впевнені, що оприлюднення отриманих записів вкрай важливе для формування правильного уявлення про те, що на Донбасі проти українських військовослужбовців воюють в тому числі кадрові військові підрозділи і представники спецпідрозділів РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram