ГоловнаПолітика

СБУ порушила провадження проти Портнова за статтею "держзрада"

Слідчий відділ ГУ СБУ в Криму вже веде досудове розслідування.

СБУ порушила провадження проти Портнова за статтею "держзрада"
Андрей Портнов
Фото: politeka.net

Служба безпеки України порушила провадження проти колишнього голови Адміністрації Президента Андрія Портнова за статтею "Державна зрада".

Про це повідомив у Фейсбуці депутат Андрій Левус.

За його інформацією, слідчий відділ Головного управління СБУ в Криму вже веде досудове розслідування у справі про держзраду, а відповідні відомості внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

"Портнов - явний ворог України, прихильник Януковича, а отже - і Кремля. Важливо притягнути його до кримінальної відповідальності не тільки тому, що він у минулому сприяв окупації української території і працював на руку ворогові. Він і зараз становить загрозу українській незалежності: не так давно з'явився в ефірі телеканалу ZIK, розхитуючи внутрішню ситуацію своїми заявами. Ми будемо стежити, щоб відповідні держоргани виявляли і знешкоджували реваншистів і ворогів", - додав Левус.

Нагадаю, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації Президента, він брав участь у написанні т.зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання.

Також у лютому стало відомо, що він, імовірно, причетний до окупації Криму Росією. Про це свідчать записи телефонної розмови радника президента Росії Сергія Глазьєва, оприлюднені у справі екс-президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram