ГоловнаПолітика

Геращенко відповіла на критику щодо присутності російських дипломатів в Україні

"Дипломатичні відносини України з РФ зведені до критичного мінімуму".

Геращенко відповіла на критику щодо присутності російських дипломатів в Україні
Ирина Геращенко
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко прокоментувала невдоволення українців щодо небажання України вислати російських дипломатів з країни. Про це вона написала у Facebook.

"У Facebook розганяєтся чергова зрада, мовляв, усі країни ЄС висилають російських дипломатів, а ми... Мені набридли зрада і непрофесіоналізм. По-перше, в Україні давно немає посла РФ, ми не прийняли агреман на нового посла. Також немає посла України в РФ. Наші дипломатичні відносини зведені до критичного мінімуму, у посольствах залишаються кілька рядових дипломатів і консулів", - повідомила Геращенко.

За її словами висилання російських консулів спричинить висилання українських консулів, що позначиться на українських політв'язнях.

"І наші політв'язні в РФ залишаться один на один з Мордором, без шансу хоча б раз на кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку. Ви дійсно хочете? Чи запитаємо у мами Клиха, дружини Карпюка, сім'ї Сущенка й Гриба, інших наших заручників?" - звернулася до співвітчизників перша віце-спікер.

Нагадаємо, через отруєння в британському Солсбері екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії російських дипломатів можуть вислати до 20 європейських країн. Серед них - Франція, ФРН, Польща, Ірландія, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Данія. До них збираються приєднатися також США. Очікується, що "безпрецедентна скоординована акція" розпочнеться в понеділок 26 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram