ГоловнаПолітика

Порошенко подякував СБУ за "майстерно викрите кубло, яке готувало теракти в Києві"

У 2017 році СБУ запобігла 17 терактам.

Порошенко подякував СБУ за "майстерно викрите кубло, яке готувало теракти в Києві"
Петр Порошенко
Фото: Макс Левин

У 2017 році Служба безпеки України запобігла 17 терористичним актам і 8 диверсіям. За статтею «Державна зрада» винесені вироки 13 особам. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня СБУ в суботу, 24 березня, повідомляє Укрінформ.

За словами Порошенка, СБУ "нарешті стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави та її громадян" і висловив "особливу подяку" представникам СБУ за "майстерно викрите вороже кубло, яке готувало масштабні теракти в Києві з численними жертвами і державний переворот в інтересах Російської Федерації".

Президент зазначив, що "під пильним моніторингом СБУ знаходяться і негайно придушуються будь-які спроби росіян і п'ятої колони реанімувати так звану" ідею Новоросії", стимулювати штучні сепаратистські рухи в тих чи інших регіонах".

"У 2017 році за статтею "Державна зрада" винесено вирок 13 зрадникам, законну чинність набули обвинувальні вироки стосовно 11 осіб, причетних до фінансування тероризму. ... Затримано 591 особу, причетних до терористичної діяльності, збору розвідувальної інформації, до сприяння бойовикам і російським окупантам", - додав Порошенко.

Він також зазначив, що підрозділами Центру спецоперацій А в районі проведення АТО здійснено понад сім тисяч спеціальних і оперативно-бойових заходів, зокрема, щодо недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп вглиб країни.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила в Києві діяльність прокремлівських хакерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram