ГоловнаПолітика

Шевченківський райсуд Києва заарештував Савченко

Перед винесенням рішення Савченко знову звернулася до Путіна.

Шевченківський райсуд Києва заарештував Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

Про це повідомив суддя Євген Сидоров, передає кореспондент LB.ua.

"Слідчий суддя вважає за необхідне застосувати до Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і не знаходить достатніх підстав для застосування до неї інших заходів", - заявив він.

Зокрема, з його слів, термін утримання під вартою діє до 20 травня цього року і може бути оскаржений в законному порядку.

Сидоров зачитував рішення понад годину.

Савченко звинуватила суд у продажності. "До зустрічі на волі! Слава Україні!", - скандувала вона. Її прихильники в суді кричали: "Ганьба!".

Перед винесенням рішення Савченко знову звернулася в суді до президента Росії Володимира Путіна.

"Щоб не творилося в геополітиці, людина залишається людиною. Я звертаюся до президента Росії. Я ніколи не просила помилування собі... Але я прошу у вас, відпустіть українських в'язнів. Дайте волю і життя людям. Навіть цим диктатор може запам'ятатися", - заявила вона.

Водночас Савченко додала, що Путін може звільнити українських політв'язнів "до великого спортивного свята" або з якоїсь іншої нагоди.

Вона також назвала фейком пропозицію "ДНР-ЛНР" про готовність надати їй політичний притулок.

Нагадаємо, 22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту. Після цього генпрокурор Юрій Луценко вручив підозру Савченко у присутності адвоката.

Савченко інкримінують змову з метою силового захоплення влади (ч. 1 ст. 109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну та інших політиків (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 КК), підготовку до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч. 1 ст. 258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram