ГоловнаПолітика

Порошенко поміняв голову Волинської ОДА

Президент також підкреслив, що область демонструє стабільні результати економічного розвитку.

Порошенко поміняв голову Волинської ОДА
Петр Порошенко и Александр Савченко.
Фото: пресс-служба порошенко

Президент Петро Порошенко звільнив голову Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика і призначив замість нього Олександра Савченка.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, проводячи нараду з активом області.

Президент підкреслив, що область демонструє стабільні результати економічного розвитку, зокрема в дорожній галузі.

"Зокрема, відремонтовано автомобільну дорогу «Луцьк-Радехів-Львів», на що витрачено понад 400 млн гривень понадпланових митних доходів. Це - в рамках ініційованого мною проекту. Також на різних стадіях реалізації перебуває низка амбітних проектів: створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг-Луцьк-Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», впровадження в межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу для переробки твердих побутових відходів тощо", - зазначив президент.

"Упевнений, що з цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цьому терені плідних результатів", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, інформація про те, що Савченко може змінити на цій посаді Володимира Гунчика з'явилася ще в грудні минулого року. Сам Савченко також висловив готовність очолити ОДА.

60-річний Савченко в січні-листопаді 2017 року був першим заступником голови Київської обладміністрації, у 2014-2016 роках - директором департаменту економічної безпеки Національної акціонерної кампанії "Нафтогаз України", у 2007-2010 роках - заступником міністра внутрішніх справ (Юрія Луценка).

Гунчик був призначений головою ОДА 24 липня 2014 року. На президентських виборах у травні 2014 року він був керівником виборчого штабу Порошенка у Волинській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram