ГоловнаПолітика

Четверо директорів Київської школи економіки звільнилися через обов'язкове е-декларування

Навчальний заклад досліджує держзакупівлі.

Четверо директорів Київської школи економіки звільнилися через обов'язкове е-декларування
Фото: LB.ua

Почесний президент Київської школи економіки, заступник голови Ради Національного банку України Тимофій Мілованов повідомив про відставку чотирьох директорів КШЕ в зв'язку з тим, що до 1 квітня вони повинні були подати електронні декларації.

"Е-декларації не скасували, четверо директорів Київської школи економіки пішли у відставку з української юрособи (з американською юрособою поки що все ок)", - написав Мілованов у фейсбуці.

Один із директорів КШЕ раніше вже подав у відставку з 30 березня - за день до дедлайну подачі декларацій, повідомляв Мілованов 20 березня. Він пояснив, що у зв'язку з дослідженнями про державні закупівлі КШЕ підпадає під закон про е-декларування. "Декларувати повинні всі - іноземні вчені, які живуть у США, директори європейських наукових інститутів, викладачі з європейських і американських університетів, які приїздили до нас викладати. І, звісно, всі українці - директори та співробітники", - зазначив він.

За словами Мілованова, КШЕ через це може закритися.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою рік тому. Остаточний термін для подачі декларацій - 1 квітня 2018 року.

Учора парламент не зміг розглянути законопроекти про відтермінування цього дедлайну. У п'ятницю в Раді пройде останнє засідання в цьому місяці.

Напередодні посли країн "Великої сімки" закликали Верховну Раду скасувати е-декларування для антикорупціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram