ГоловнаПолітика

Для корупціонерів не повинно бути жодної застави і обмежень за терміном ув'язнення, - Полочанінов Актуально

Політик розраховує, що нові партії змінять ситуацію з корупцією на краще.

Для корупціонерів не повинно бути жодної застави і обмежень за терміном ув'язнення, - Полочанінов
Владимир Полочанинов
Фото: podrobnosti.ua

Корупція в Україні досягла колосальних масштабів. Чиновники і політики отримують мільярдні зверх вигоди за недобросовісні дії, залишаючись при цьому безкарними.

Таку думку в інтерв'ю порталу "Апостроф" висловив голова політвиконкому політичної партії "Основа" Володимир Полочанінов.

"Люди, які потрапляють під статті звинувачення в мільярди, виходять наступного ж дня під заставу, їх дружини, тата, мами - раптом нібито "успішні бізнесмени". Вся країна за останні 4 роки перебуває в стагнації, ВВП в рази зменшився, девальвація валюти на сотні відсотків, а у нас досі у владі є "успішні бізнесмени". Подружжя стають "успішними бізнесменами" при політиках. Це фарс. І цей фарс потрібно припинити", - заявив Полочанінов.

На думку політика, нові політичні сили, які зайдуть в парламент, повинні переконати старих, що залишилися там в невеликій кількості, почати всі зміни в країні з боротьби з корупцією.

"Причому боротьба з корупцією повинна бути не декларативною, а реальною. Я вважаю, що за такі злочини не має бути якогось обмеження в терміні, на зразок покарання 25 років. Якщо за сукупністю повинен 200 років сидіти в тюрмі - значить термін повинен бути 200 років. І за звинуваченням в таких злочинах я б прибрав з Кримінального кодексу вихід під заставу. Тобто звинувачення в корупції - ніякої застави. Сидіти у в'язниці до рішення суду", - наголосив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram