ГоловнаПолітика

Повітряні сили повідомили про російську провокацію

Винищувальна і бомбардувальна авіація пролетіла максимально близько до українського кордону.

Повітряні сили повідомили про російську провокацію
Фото: facebook.com/kpszsu

Повітряні сили Збройних Сил України в четвер зафіксували провокаційні дії з боку Повітряно-космічних сил РФ удруге за березень.

Про це повідомляє командування Повітряних сил у фейсбуці.

"Винищувальна і бомбардувальна авіація країни-агресора здійснювала вильоти з аеродромів "Шайківка", "Кримськ" і "Бельбек" із максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України і АР Крим, а також з наближенням до 40 км до берегової лінії з боку Чорного моря з подальшим польотом уздовж узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини. Крім того, група далеких стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22 з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснила політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського і Чорного морів із відпрацюванням певних умовних завдань із завдавання ударів", - йдеться в повідомленні.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ вважають, що такі дії авіації РФ спровоковані насамперед реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах ЗСУ та задля умовного відпрацювання блокади протоки Босфор.

"Виявивши загрозу з боку країни-агресора, всі певні сили і засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб дати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-космічних сил РФ. Повітряні сили ЗСУ несуть цілодобове чергування", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram