ГоловнаПолітика

Димінський переоформив на сім'ю телеканал ZIK

Напередодні ZIK заявив, що його планують захопити.

Димінський переоформив на сім'ю телеканал ZIK
Петр Дыминский
Фото: football.ua

Бізнесмен Петро Димінський вийшов зі складу власників телеканалів "ZIK" і "Z ZIK". Власниками цих медіа тепер вказані члени його сім'ї.

Про це повідомляє Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Регулятор 22 березня задовольнив відповідні заяви телеканалів про переоформлення ліцензії у зв'язку зі зміною бенефіціарів.

Кінцевими бенефіціарами залишилися Димінські Олена, Жанна й Анастасія.

21 березня телеканал ZIK у повідомленні на своєму сайті заявив, що його планують захопити радикальні організації, і звинуватив у ймовірному нападі Адміністрацію президента. Свідченням цього ZIK назвав те, що з 1 березня Національна гвардія розірвала угоду про охорону телеканалу.

Спікер Нацполіції Артем Шевченко, своєю чергою, заявив, що Нацгвардія не зобов'язана і не буде охороняти медіа-ресурси Димінського, який уникає правосуддя за підозрою в скоєнні ДТП зі смертельними наслідками, але зазначив, що МВС буде реагувати відповідно до закону, якщо на телеканал ZIK нападуть.

18 серпня минулого року на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, якого помістили під варту, а пізніше перевели під домашній арешт. Водночас родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" був сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії. Димінського було оголошено у всеукраїнський розшук, а МВС попросило Інтерпол оголосити його в міжнародний розшук. 22 серпня Димінський полетів до Швейцарії і відтоді в Україну не повертався.

Нацполіція повідомила про підозру Димінському 7 грудня. Під час слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram