ГоловнаПолітика

Суд щодо арешту Савченко пройде в п'ятницю (оновлено)

Ніч депутатка проведе в СБУ.

Суд щодо арешту Савченко пройде в п'ятницю (оновлено)
Архив
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський райсуд Києва в п'ятницю обере запобіжний захід для Надії Савченко, затриманої за підозрою в підготовці перевороту.

Про це в коментарі "112 Україна" повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Зараз готується клопотання в суд про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Підготовка - це обов'язкова процедура. Скоріш за все, засідання суду буде завтра. Уже відомо, що Шевченківський райсуд Києва. Будемо чекати, що суддя все-таки прийме рішення про обрання запобіжного заходу", - сказав він.

ГПУ проситиме суд про арешт Савченко без права внесення застави.

За словами Лисенка, нардеп проведе ніч в ізоляторі СБУ.

Оновлення. Адвокат Савченко Дмитро Бугай повідомив, що суд розгляне обрання запобіжного заходу Савченко 23 березня о 9.00.

"Завтра орієнтовно о 9 годині буде судове засідання в Шевченківському райсуді з метою обрання запобіжного заходу. Слідство клопоче за підтримці прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - заявив адвокат в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він також повідомив, що отримав клопотання з додатками і має намір їх вивчати.

Нагадаємо, слідство вважає, що депутат Надія Савченко разом з Володимиром Рубаном, ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком і Олександром Тимофєєвим планувала здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

У четвер із Савченко зняли депутатську недоторканність і затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram