ГоловнаПолітика

Прихильника Савченко затримали за погрозу влаштувати теракт у Раді

Йому може загрожувати до шести років позбавлення волі за ст. 259 Кримінального кодексу.

Прихильник депутата Верховної Ради Надії Савченко в четвер зателефонував у київську поліцію із погрозою влаштувати теракт у парламенті. "Зареєструйте моє повідомлення, що я на підтримку Надії Савченко теж готую терористичний акт", - заявив він оператору.

Чоловіка відразу вирахували. Ним виявився 40-річний житель Києва, якого затримали на вулиці Вербицького в Дарницькому районі.

Раніше він потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння різних адміністративних правопорушень. Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність за ст. 259 Кримінального кодексу - свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Територію біля Верховної Ради про всяк випадок перевірили, ніяких небезпечних предметів там не було.

Нагадаємо, 22 березня з Надії Савченко зняли депутатську недоторканність, після чого її затримали співробітники СБУ.

За версією слідства, вона разом з Володимиром Рубаном, ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим спланували здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram