ГоловнаПолітика

Ватажок "ДНР" просив Савченко віддати йому Турчинова

"Це було особисте прохання цього, Захара, за війну на Донбасі і за все інше".

Ватажок "ДНР" просив Савченко віддати йому Турчинова
Фото: пресс-служба СНБО

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко просив Надію Савченко та Володимира Рубана віддати йому секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова після перевороту.

Про це йдеться в матеріалах Генеральної прокуратури, оприлюднених у четвер.

"Ще. Прохання Турчинова їм особисто віддати. Я кажу: прохання буде (нецензурно), простіше нам самим з ним розібратися. Ну це було особисте прохання цього, Захара, за війну на Донбасі і за все інше, за його (нецензурно) накази", - говорила вона в розмові з одним зі свідків.

Нагадаємо, що Турчинов був виконувачем обов'язки президента України, коли на Донбасі почалися бойові дії.

Генеральна прокуратура вважає депутата Верховної Ради Надію Савченко і голову ГО "Офіцерський корпус" Володимира Рубана співучасниками в спробі скинення влади.

У тексті подання на зняття депутатського імунітету стверджується, що Савченко у змові з Рубаном і ватажками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком і Олександром Тимофєєвим спланувала здійснення в Україні низки терактів і замахів на представників влади з метою насильницького повалення конституційного ладу в Україні.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну й інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram