ГоловнаПолітика

У Криму затримали кримськотатарського активіста Нарімана Мемедімінова

Проти нього порушили кримінальну справу за блогерську діяльність.

У Криму затримали кримськотатарського активіста Нарімана Мемедімінова
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У Криму затримали і відвезли на допит у сімферопольське управління ФСБ кримськотатарського активіста Нарімана Мемедімінова.

Про це повідомила громадська організація "Кримська солідарність".

Затримання відбулося в будинку Мемедімінова в селі Холмівка Бахчисарайського району.

Видання "Крим.Реалії" повідомляє, що проти активіста порушили справу за статтею 205.2, ч.2 КК Росії, оскільки він у 2014 році як блогер публікував відео і виставляв їх у YouTube.

Стаття 205.2, ч.2 КК Росії - публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму, вчинені з використанням засобів масової інформації або електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, у тому числі мережі Інтернет.

11 лютого 2016 року в будинку Мемедімінова вже відбувався обшук, після чого підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суду 13 липня 2017 року розглядав адміністративну справу проти активіста.

За інформацією юриста Лілі Гемеджі, активіста притягували до відповідальності за нібито участь у несанкціонованому мітингу 13 квітня 2017 року поблизу будинку Сейдамета Мустафаєва, у якого в той момент проводився обшук. Мемедімінов тоді висвітлював ситуацію і вів відеозйомку. Крім того, він намагався утримувати людей від реакції на провокації з боку правоохоронних органів. Однак незважаючи на все це, був визнаний винним рішенням суду і оштрафований на 10 тисяч рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram