ГоловнаПолітика

Луценко: Савченко зверталася до офіцерів ЗСУ з проханням підготовки терактів

За словами генпрокурора, Савченко і Рубан шукали спільників і виконавців протягом літа-осені 2017 року.

Луценко: Савченко зверталася до офіцерів ЗСУ з проханням підготовки терактів
Фото: Анна Стешенко

Депутат Надія Савченко зверталася до офіцерів Збройних Сил України з проханням підготовки терактів проти вищого керівництва країни.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради, де розглядається питання про притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, передає "112 Україна".

"Протягом літа-осені 2017 року Рубан і народний депутат Савченко підшукували співучасників і виконавців терористичного акту. Особисто народний депутат Савченко зверталася з такою пропозицією до окремих офіцерів різних частин ЗСУ. Влітку 2017 року народний депутат України Савченко звернулася з такою пропозицією до офіцерів 8-го полку спеціального призначення ЗСУ, які дислоковані в Харкові, а на момент контакту з народним депутатом України перебували в зоні АТО", - сказав генпрокурор.

"Офіцери Березень, Захарченков, Лящ, Кіт отримали особисто від неї (Савченко) пропозицію здійснювати терористичні акти для знищення вищого керівництва Української держави, захоплення адміністративних будівель, створення хаосу, повалення конституційного ладу і захоплення влади", - додав Луценко.

Нагадаємо, 14 березня 2018 року стало відомо, що вона є фігурантом справи Володимира Рубана, затриманого під час перевезення зброї з ОРДО. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів.

Генпрокурор Луценко звинуватив Савченко в плануванні теракту в парламенті і вніс подання на зняття з неї недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram