ГоловнаПолітика

Генерал НАТО відзначив успіхи України на шляху до членства в Альянсі

"Незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству права, є ключем до євроатлантичної безпеки".

Генерал НАТО відзначив успіхи України на шляху до членства в Альянсі
Фото: www.denik.cz\

За останні чотири роки Україна змогла істотно наблизитися до НАТО. Про це в інтерв'ю DW заявив голова Військового комітету Альянсу генерал Петр Павел.

На питання, які головні проблеми стоять зараз перед Збройними Силами України, він відповів, що не може коментувати внутрішні рішення партнерів, але уточнив: "Україна вже провела приголомшливі оборонні реформи і значно сильніше наблизилася до НАТО, але ще є робота, яку слід виконати".

Одна з головних цілей цих реформ - стабільність України.

"НАТО й окремі держави-члени НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну - оскільки ми твердо віримо, що незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству права, є ключем до євроатлантичної безпеки", - заявив керівник вищого військового органу НАТО.

Відповідаючи на питання DW, чи реалістична мета України - до 2020 року досягти сумісності своєї армії із силами Альянсу, Павел вказав лише на те, що Збройні Сили України підвищують її, беручи участь у навчаннях і місіях Альянсу, наприклад в Афганістані.

Починаючи з 2014 року, Північноатлантичний альянс значно посилив допомогу Україні в реформуванні. У 2017 році НАТО реалізував понад 200 заходів для підтримки Збройних Сил України, повідомив генерал виданню.

Він уточнив, що найбільш значущі і відчутні поліпшення відбулися, зокрема, у сферах тренування солдатів, військової медицини, логістики, розвитку Військово-морських сил, Сил спеціальних операцій і Десантно-штурмових військ України. За три з лишком роки НАТО створив десять трастових фондів для України. За даними Павела, країни Альянсу вже зобов'язалися надати через ці фонди 40 мільйонів євро.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що в найближчі 10 років Україна приєднається до НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram