ГоловнаПолітика

Захур продав Kyiv Post одеському мільйонерові Ківану

Очікується, що продаж видання завершиться до 1 квітня.

Захур продав Kyiv Post одеському мільйонерові Ківану
Фото: kyivpost.com

Мільярдер Мохаммад Захур продав англомовне видання Kyiv Post одеському мільйонерові сирійського походження Аднану Ківану за більш ніж 3,5 млн доларів.

Про це повідомляє Kyiv Post.

Захур розповів редакції видання, що Ківан заплатить "набагато більше" за $3,5 млн, однак відмовився розкрити точну суму після продажу. Мохаммад Захур очікує, що продаж видання завершиться до 1 квітня. За його словами, компанія Ківана вже перерахувала "істотну" авансову оплату.

"Для мене це справжня угода", - сказав Захур.

Захур, уродженець Пакистану і громадянин Великобританії, який заробив свій статок в сталеливарній промисловості, купив Kyiv Post 2009 року у першого власника, американця Джеда Сандена, за $1,1 млн.

Захур розповів, що Ківан запропонував йому купити Kyiv Post після того як почув, що мільярдер оголосив про його продаж.

За словами Захура, Ківан запевнив його, що цінує журналістську незалежність Kyiv Post. Однак він залишає за собою право найняти свою команду журналістів та інших працівників.

Захур сказав, що після завершення продажу Ківан зустрінеться з журналістами, щоб поговорити про майбутнє видання. Раніше Захур підкреслював, що не продасть видання тим, хто знищить його редакційну незалежність.

Ківан - власник компанії-забудовника "Кадорр Груп", його підозрюють у запуску численних незаконних будівельних проектів разом з нинішнім мером міста Геннадієм Трухановим до 2015 року.

Крім того Ківан фігурував у справі про фінансування "ДНР" і "ЛНР". У листопаді СБУ повідомила, що один з великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації і отримує гроші готівкою. Потім ці кошти передавалися колишньому депутату міськради Одеси Ігорю Маркову, який мав "інтереси" в будівельному бізнесі. За підсумками обшуків співробітники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, понад 20 млн грн готівкою і понад 100 печаток фіктивних підприємств. Сам Аднан Ківан спростував звинувачення СБУ і заявив, що готовий пояснити походження всіх коштів та печаток, виявлених СБУ під час обшуків.

Kyiv Post - видання про Україну англійською мовою. Виходить у форматі щотижневої газети і доступне онлайн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram