ГоловнаПолітика

Борис Ложкін інвестував у будівництво житлового комплексу в Німеччині

Комплекс з'явиться на місці старого торгового центру, знесення якого заплановане на найближчий час.

Борис Ложкін інвестував у будівництво житлового комплексу в Німеччині

Кіпрська Ensitar Limited, що належить бізнесмену Борису Ложкіну, придбала в німецького девелопера Liwon Real Estate GmbH 49% акцій у компанії-забудовника житлового комплексу в Хільдені, місті-супутнику Дюссельдорфа (Німеччина). Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Deutsche Welle.

Liwon Hilden GmbH була створена в липні минулого року. 51% акцій компанії належить німецькому девелоперу Liwon Real Estate GmbH, 49% незабаром після створення придбала інвесткомпанія Ложкіна. Виконавчим директором Liwon Hilden, згідно з німецьким торговим реєстром, є бізнес-партнер Ложкіна Андрій Пивоварський.

Liwon Real Estate GmbH - один із найбільших німецьких забудовників. Компанія реалізує проекти з будівництва комерційної та житлової нерухомості по всій Німеччині, купує під них земельні ділянки та погоджує проекти з місцевою владою. Для фінансування самого будівництва залучають інвесторів.

Ensitar Limited - компанія-власник інвестиційного фонду "Самаан капітал", кінцевим бенефіціаром якої є Борис Ложкін, керівником - Андрій Пивоварський. Ложкін створив компанію після відходу з посади голови Адміністрації Президента України, коли він заявив, що повертається в бізнес. З весни 2017 року "Самаан капітал", за словами Ложкіна та Пивоварського, займався пошуком проектів в Україні та за кордоном.

За даними видання, завершення будівництва житлового комплексу в Хільдені заплановано до кінця 2019 року. Інфраструктура об'єкта включає 115 квартир з магазинами і підземним паркінгом. Комплекс з'явиться на місці старого торгового центру, знесення якого заплановане на найближчий час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram