ГоловнаПолітика

Суд у справі екс-"беркутівців" відмовився вивести з процесу адвоката Януковича

Сторона захисту просила відведення всього складу суду.

Суд у справі екс-"беркутівців" відмовився вивести з процесу адвоката Януковича
Фото: EPA/UPG

Святошинський районний суд Києва відмовився звільнити адвоката Олександра Горошинського, який представляє інтереси екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у вбивствах активістів Євромайдану в лютому 2014 року

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Сторона звинувачення заявила про можливий конфлікт інтересів, оскільки Горошинський також є адвокатом колишнього президента Віктора Януковича в справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року, цю справу розглядає Печерський райсуд Києва", - йдеться в повідомленні.

За інформацією 5 каналу, сторона захисту просила відведення всього складу суду, а прокурори - вивести з процесу адвоката Олександра Горошинського.

У травні 2017 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п'яти колишніх беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського. Їх звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській в Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають своєї провини з жодного з пунктів.

Суд дозволив заочне розслідування стосовно підозрюваного екс-президента України Віктора Януковича в справі про розстріли на Майдані. Екс-президент України втік до Росії після розстрілів протестуючих в центрі Києва. Звинувачення щодо себе Янукович відкидає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram