ГоловнаПолітика

Польща спростила умови працевлаштування для українців

Громадяни України зможуть їздити на сезонну роботу за біометричними паспортами.

Польща спростила умови працевлаштування для українців
Фото: Wojciech Matusik

Польща спростила умови працевлаштування для українців. Тепер, щоб поїхати працювати до сусідньої держави, не обов'язково мати робочу візу. Досить перетнути кордон з біометрикою, а на місці роботодавець подбає про всі документи, повідомляє ZAXID.net.

Як повідомлялося, такі нововведення Польща ввела з початку року. Рекрутери вже спостерігають певну популярність сезонної роботи серед українців. За їх словами, найбільший наплив працівників буде на літо.

"За годину роботи в Польщі українцям платять в середньому 10-12 злотих, це приблизно 90 гривень. І хоча це тільки сезонна робота, однак львівські комунальні підприємства вже відчувають нестачу кадрів", - зазначає видання.

Нагадаємо, за оцінками МЗС України, зараз у Польщі перебуває близько 1 млн українців. Оцінка влади Польщі вища - міністр з питань гуманітарної допомоги та біженців Беата Кемпа заявила, що в країні зараз можуть перебувати понад 2 млн мігрантів з України.

Минулого року польські роботодавці подали 1,7 млн заявок про намір працевлаштувати громадян України, що на третину більше, ніж у 2016 році, а з 2014 року це зростання сягнуло 350%. Втім ця цифра не є тотожною кількості працевлаштованих українців (яких менше).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram