ГоловнаПолітика

Аваков зустрівся з послом Італії у справі нацгвардійця Марківа

Італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи.

Аваков зустрівся з послом Італії у справі нацгвардійця Марківа
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і посол Італії Давіде Ла Чечілія обговорили завершення попереднього розслідування у справі заарештованого в Італії військового Національної гвардії Віталія Марківа.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС.

Міністр нагадав, що італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи з метою ефективної взаємодії в зборі необхідних доказових матеріалів, пошуку і допиту свідків.

Аваков наголосив, що Марків не має ніякого стосунку до трагічної смерті італійського фоторепортера Андреа Роккеллі.

Він додав, що управління Служби безпеки України в Донецькій області продовжує розслідувати обставини смерті Роккеллі і громадянина Росії Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року в Андріївці, недалеко від Слов'янська.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року в Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії ім.Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Андреа Роккеллі. Його утримують у в'язниці в італійському містечку Павія (Ломбардія).

Прокуратура міста Павії розпочала кримінальне провадження в зв'язку з загибеллю 2014 року в зоні АТО італійського та російського журналістів на підставі показань французького журналіста. В рамках цього провадження французький журналіст вказав на те, що смерть журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом Нацгвардії, в якому проходив службу Марків. Крім того, в рамках свідоцтв французький журналіст надав відеоряд. При цьому, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram