ГоловнаПолітика

ПАРЄ готує на квітень розширені дебати з приводу Росії

"Це дає нові можливості для розширення санкцій проти агресора".

ПАРЄ готує на квітень розширені дебати з приводу Росії
Фото: kapital.com

Парламентська асамблея Ради Європи у квітні може провести розширені дебати, присвячені Росії. На них будуть обговорювати отруєння російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля у Великобританії, а також вибори президента Росії на території Криму.

Про це LB.ua повідомив віце-президент ПАРЄ, народний депутат фракції БПП Володимир Ар'єв.

"Українська делегація вчора подала заявку в ПАРЄ на проведення термінових дебатів про вибори президента РФ. Я відразу вчора їх надіслав як голова делегації. Але ми готові зняти свою заявку, щоб уже у квітні провести розширені дебати з приводу Росії. Починаючи з агресії - тепер уже проти Великобританії, про продовження агресії проти України, а також за фактом проведення незаконного голосування за президента РФ в анексованому Криму", - заявив він.

Ар'єв зазначив, що Великобританія вже пообіцяла подати відповідну заявку на проведення таких дебатів, коли вони закінчать розслідування отруєння агента Скрипаля.

"За попереднім розкладом, такі дебати в ПАРЄ щодо Росії відбудуться 26 квітня. Це буде сесія ПАРЄ, коли проходять якраз поточні дебати. За їх підсумками таких поточних дебатів у ПАРЄ приймаються резолюції. Для нас це важливо, щоб був задіяний механізм резолюції, чого немає в процесі термінових дебатів. Чому важливе прийняття резолюції? Це дає нові можливості для розширення санкцій проти агресора", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram