ГоловнаПолітика

Комітет з нацбезпеки сьогодні підготує закон про заборону носіння зброї в Раді

У документ необхідно внести додаткові правки.

Комітет з нацбезпеки сьогодні підготує закон про заборону носіння зброї в Раді
Иван Винник
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки сьогодні підготує до розгляду закон про заборону носіння зброї в парламенті.

Про це LB.ua повідомив секретар Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції БПП Іван Вінник.

"Сьогодні в перерві роботи парламенту ми розглянемо проект закону 8155 «Про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», яким запропоновано заборонити носіння в парламент й інші органи влади зброї, вибухових і отруйних речовин. Якщо рішення буде прийнято, закон може бути прийнятий вже сьогодні", - заявив він.

Нардеп підкреслив, що в проект закону необхідно внести додаткові правки.

"Щоб він не суперечив Закону «Про статус народного депутата». А нардепа можна було перевірити на наявність зброї, запропонувати здати її у разі наявності при проходженні в парламент", - додав він.

Як повідомляли, вчора в Раду був внесений проект закону за підписом спікера Андрія Парубія та голів фракцій, яким запропоновано:

1. Статтю 9 доповнити частиною другою такого змісту: "До будинків, де працюють Верховна Рада України, Президент України, Кабінет Міністрів, а також будинків, де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю. Окрім осіб, які відповідно до цього Закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку, а також особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими речовинами, чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами".

2. У п.1 ч.1 ст.18 слова "державна охорона" замінити словами "державна охорона, не допускати до будинків, де працюють Верховна Рада України, Президент, Кабінет Міністрів, а також будинків, де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона відповідно до цього Закону, осіб з холодною або вогнепальною зброєю, вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами".

Нагадаємо, 15 березня депутат Надія Савченко прийшла у Верховну Раду з декількома гранатами і "стволом". Це сталося вже після того, як Генпрокуратура звинуватила її в участі в підготовці терактів. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко нібито планувала масові вбивства депутатів.

У жовтні минулого року депутати Юрій Левченко і Семен Семенченко кинули димову шашку в залі засідань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram