ГоловнаПолітика

Польські націоналісти спалили портрети Бандери і Шухевича біля українського посольства у Варшаві

"Своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля".

Польські націоналісти спалили портрети Бандери і Шухевича біля українського посольства у Варшаві
Фото: стоп-кадр видео

Посольство України у Варшаві виступило із заявою, в якій засудило маніфестацію польських націоналістів з "антиукраїнською пропагандою".

"Посольство України в Республіці Польща засуджує маніфестацію окремих польських націоналістичних організацій, які 19 березня 2018 року збиралися біля посольства у Варшаві і проголошували антиукраїнську пропаганду", - йдеться в документі.

"Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля, в імперській політиці якого немає місця для існування ні вільної України, ні вільної Польщі і демократичної Європи. Разом з тим ми вдячні громадянам Республіки, які цього дня прийшли до посольства, щоб на противагу націоналістичній риториці висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом "За гідність Вашу і Нашу", - йдеться в заяві.

У посольстві подякували полякам, які підтримують Україну.

"Спасибі всім, хто знаходить у собі силу і мужність гідно стати на захист українсько-польського братерства і стратегічного партнерства проти популізму, маніпуляцій і штучно розпалювання антагонізму між нашими народами", - додали в посольстві.

Журналіст Євген Приходько повідомив, що польські націоналісти спалили портрети Степана Бандери і Романа Шухевича, "а посол польського Сейму поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього".

Нагадаємо, раніше в березні українці Польщі звинуватили владу в замовчуванні злочинів Армії Крайової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram