ГоловнаПолітика

Савченко попросила Порошенка звільнити генпрокурора

Луценко, за словами нардепа, порушив присягу.

Савченко попросила Порошенка звільнити генпрокурора
Фото: Макс Левин

Народний депутат Надія Савченко звернулася до Президента Петра Порошенка з проханням звільнити генпрокурора Юрія Луценка.

"У скарзі до Президента України я прошу подати до Верховної Ради письмове подання про надання згоди на звільнення Луценка Ю. В. з посади генерального прокурора, за порушення присяги Прокурора; після отримання зазначеної вище згоди Верховної Ради України - звільнити Луценка Ю. В. з посади генерального прокурора України за порушення присяги прокурора", - написала вона у фейсбуці.

За словами нардепа, генеральний прокурор Луценко порушив принцип презумпції невинності щодо неї та присягу прокурора, в якій обіцяв неухильно дотримуватися Конституції і законів України, захищати права і свободи людини та громадянина, інтереси суспільства і держави.

Савченко запевняє, що передала звернення в канцелярію Адміністрації Президента в установленому порядку.

Крім того, вона скерувала дисциплінарну скаргу на Луценка до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

"Якщо прокурор дозволяє собі своїми заявами визначати винність особи замість суду, він підміняє собою законний вирок суду і ставить себе над судовою гілкою влади. Отже, я прошу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів притягнути Генерального прокурора України Луценка Ю. В. до дисциплінарної відповідальності", - пояснила Савченко.

15 березня 2018 року депутат Верховної Ради Надія Савченко з'явилася у Верховну Раду з кількома гранатами і "стволом". Це сталося вже після того, як Генеральна прокуратура звинуватила її в участі у підготовці терактів. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко нібито планувала масові вбивства депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, 15 березня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на зняття недоторканності із Савченко. Після цього вона відкрито закликала до військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram