ГоловнаПолітика

Собчак попросила Путіна помилувати Сенцова і Кольченка

"Чинний президент пообіцяв розглянути її прохання".

Собчак попросила Путіна помилувати Сенцова і Кольченка
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак на зустрічі в Кремлі передала президенту Росії Володимиру Путіну теки з іменами і прізвищами політв'язнів, яких вона просить помилувати.

Про це повідомляється на сайті політика.

"Чинний президент пообіцяв розглянути її прохання", - йдеться в повідомленні.

У списку Собчак 16 прізвищ політв'язнів, двоє з яких громадяни України - Олег Сенцов і Олександр Кольченко.

Також Собчак просить про помилування росіян, засуджених за держзраду, екстремізм, "застосування насильства" до поліцейського, наркотики тощо.

Це, зокрема, брат політика Олексія Навального Олег Навальний, який відбуває 3,5 роки покарання у справі "Ів Роше" в Наришкінській виправній колонії (ВК-5) в Орловській області; засуджений до 3,5 років колонії журналіст Олександр Соколов, який проводив розслідування про доходи чиновників; звинувачений у державній зраді 76-річний вчений Володимир Лапигін, засуджений до 7 років в'язниці за нібито передавання секретної інформації в одну з азіатських країн.

Нагадаємо, в 2015 році російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму організацію, яка влаштувала два напади і готувала ще два.

Олександра Кольченка суд засудив до 10 років ув'язнення. Його звинуватили у начебто змові з Олегом Сенцовим, Геннадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм для вчинення терористичних актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram