ГоловнаПолітика

Клімкін: для Росії вже немає "червоних ліній", вона почала війну проти цивілізованого світу

"Ми повинні дати скоординовану відповідь на ці загрози".

Клімкін: для Росії вже немає "червоних ліній", вона почала війну проти цивілізованого світу
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав європейських партнерів разом відповісти на нетрадиційну, але реальну війну Російської Федерації, яку вона веде проти цивілізованого світу.

Про це він заявив під час робочого візиту в Брюссель, повідомляється на сайті МЗС.

У понеділок, 19 березня, Клімкін взяв участь у політологічному заході Центру європейської політики "Будівництво безпечної і міцної України: прогрес та виклики". Спікерами заходу були також колишній генеральний секретар НАТО, глава "Расмуссен Глобал" Андерс Фог Расмуссен і голова Комітету із закордонних справ Європарламенту Девід Макалістер.

Виступаючи з промовою, Клімкін наголосив, що Україна продовжує євроінтеграційні трансформації та комплексне реформування країни на тлі гібридної агресії РФ.

На переконання Клімкіна, недавні події у Великобританії є "тривожним дзвінком для цивілізованого світу".

"Росія не збирається зупинятися і вже здійснює грубі хімічні атаки в Європі, тому треба подвоїти зусилля для побудови безпечного середовища в країнах ЄС і сусідства", - зазначив він.

"Ми часто чуємо, що Путін перейшов ту чи іншу "червону лінію". Для Росії більше немає "червоних ліній". Забудьте про це. Росія почала нетрадиційну, але вже цілком реальну війну проти демократичних інститутів та цивілізованого світу. Ми повинні дати скоординовану відповідь на ці загрози", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Британії Борис Джонсон закликав НАТО і ЄС разом чинити тиск на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram