ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликає прийняти постанову з приводу "Північного потоку" цього тижня

Проект було внесено фракцією 13 березня.

"Народний фронт" закликає прийняти постанову з приводу "Північного потоку" цього тижня
Фото: РБК

"Народний фронт" вимагає від парламенту ухвалити постанову про припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2",  зареєстровану фракцією минулого тижня. Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Ще минулого тижня фракція «Народний фронт» зареєструвала проект звернення до держав ЄС, щоб вони припинили будівництво «Північного потоку-2». Це звернення - ще одне важливе і своєчасне слово українського парламенту, щоб донести нашим західним партнерам згубність співпраці з кремлівськими ділками", - наголосив він.

Максим Бурбак також додав, що тему "Північного потоку" порушував під час своїх переговорів і лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, який 15-16 березня був з візитом у Польщі та Литві.

У Литві лідер "Народного фронту" зустрівся з прем'єр-міністром Литви. У Варшаві Яценюк узяв участь у Міжнародній конференції "Революція, війна і її наслідки", - повідомив він.

"Лідер «Народного фронту» дав реалістичну оцінку ситуації в Європі, нагадав, що Росія веде війну не проти України, а проти всього західного світу. Арсеній Яценюк відзначив зміцнення українсько-польського діалогу, розширення й об'єднання санкцій у зв'язку з агресією і незаконною окупацією Криму і Донбасу. Також лідер «Народного фронту» заявив про необхідність розширення НАТО і закликав європейців відмовитися від проекту «Північний потік-2»", - зазначив Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram